Gevelbescherming

De gevel bepaalt voor een groot gedeelte het aanblik van uw woning, kantoor of een ander object. Voor zowel de veiligheid als het uiterlijk van het pand is het belangrijk dat het gevelonderhoud goed bijgehouden wordt. In deze categorie van Renovatiecenter.nl vindt u alle benodigdheden voor gevelbescherming. Denk hierbij niet alleen aan gevelreiniger, maar ook aan de middelen om gevel impregneren mogelijk te maken.

Gevel impregneren

De meeste gevels zijn gemaakt van bouwmaterialen die op één of andere manier poreus zijn. Denk bijvoorbeeld aan beton. Deze poreuze bouwmaterialen zijn kwetsbaar voor schadelijke indringers zoals algen en vocht. Deze indringers kunnen moleculen bij zich dragen die betonrot of andere rottingen binnen de gevelmuur veroorzaken. In een andere categorie hebben we hier de juiste producten voor om dit te repareren (betonrot repareren), maar in deze categorie vindt u de producten die u nodig heeft om uw gevel in een eerder stadium al te beschermen. Deze gevelbescherming producten lopen uiteen in verschillende soorten, maar een belangrijk onderdeel wordt uitgemaakt uit producten waarmee u uw gevel kunt impregneren. Een gevel impregneren kunt u zelf doen met behulp van de producten van Renovatiecenter.nl.

Wat is gevel impregneren?

Als u wilt voorkomen dat er vocht en andere onwenselijke substanties in uw muur komen, dan kunt u er voor kiezen om de gevel te impregneren. Letterlijk betekent gevel impregneren niets anders dan de ruimtes binnen de muur op te vullen met een substantie die u wel vertrouwt. Dit kan bijvoorbeeld een speciale soort hars zijn. Door uw gevel te impregneren zorgt u er als het ware voor dat er geen ruimte meer is voor stoffen die u niet in de gevel wilt hebben. Dit voorkomt verrotting van uw gevel en voorkomt dus ook betonrot.

Uw gevel op andere manieren beschermen

Er zijn ook andere manieren om uw gevel te beschermen. Denk bijvoorbeeld aan een siliconenverf die Remmers speciaal ontwikkeld heeft om vuil buiten uw muur te houden. De siliconenverf is waterafstotend en laat wel kooldioxide door. De verf treedt dus op als een ware gevelbeschermer waardoor gevelreiniging minder vaak noodzakelijk zal zijn. De verf hecht zeer goed op minerale grondstoffen zoals baksteen, natuursteen en ook beton.

Gevelreiniger

Ook wanneer u op zoek bent naar producten om uw gevel te reinigen dan bent u bij Renovatiecenter.nl op de juiste plek. U vindt hier bijvoorbeeld steenreiniger en vuiloplosser. Met de gevelreiniger van Remmers kunt u zelf eenvoudig uw gevel reinigen. Het reinigen van de gevel zal het aanblik van de gevel een nieuw elan geven en zal in sommige gevallen ook aan het licht brengen dat het nodig is om gevelonderhoud te plegen om aftakeling van de gevel te voorkomen.
1 Producten
Thor Helical Restauratiemortel Op Kleur 1,5 kg
€15,95

Thor Helical Restauratiemortel Op Kleur 1,5 kg

Thor Helical Restauratiemortel is ideaal voor het opvullen van gaatjes. Verkrijgbaar in diverse kleuren