Bloem

Bloem Sealants 1954-2014

Begin 50er jaren importeerde Dirk Bloem kit van het Duitse merk Perennator. Voornamelijk voor de Nederlandse glastuin bouw. Hij kreeg het alleenverkooprecht en richtte in 1954 Technische Handelsonderneming Bloem & Co op. De eenmanszaak had een bescheiden kantoor en een magazijn achter het Centraal Station in Den Haag. In de beginjaren reisde Bloem met een VW kever door het land om de kitproducten van Perennator te promoten.  Dat waren met name plastische kitten op basis van krijt en lijnolie. Na de introductie van Thermopane isolatieglas bleken de beglazingskitten goed te voldoen en werd de verkoop een succes. Bloem & Co. breidde uit met elastische voegkitten, spuitapparatuur en polyurethaan kitten uit de VS.

De nieuwe kit voor woningen, kantoren, bruggen en viaducten werden door TNO akkoord bevonden en in die tijd zelfs geadviseerd. Op basis van die innovaties werden talloze bouwprojecten uitgevoerd. In 1961 introduceerde Bloem tijdens de Bouwbeurs als eerste in Nederland siliconen kit. Tot dan een wat vreemde elastische kit soort waar nog niemand van had gehoord. De onderneming kreeg vertegenwoordigers en een administratieve staf waarna het bedrijf in 1973 vanuit het stads centrum naar de rand van Den Haag verhuisde. In 1979 kwam zoon Rob, na een opleiding in Duitsland bij Perennator, de firma Bloem & Co versterken. Hij kon zijn ervaringen en chemische kennis, veelal gebaseerd op Bayer recepturen nu in Nederland in praktijk brengen.

Begin 80-er jaren, tijdens de hausse van de glas-naïsolatie, werden andere technieken en kit soorten geïntroduceerd. Het assortiment werd uitgebreid met siliconen rubberprofielen en brandwerende afdichtings producten. In 1982 werd ingezet op een bedrijfsoverdracht waarvoor Bloem Sealants BV werd opgericht. In 1986 was de aandelen overdracht een feit en Rob Bloem werd directeur-eigenaar. In datzelfde jaar werd door Bloem Sealants elastische hybridekit e n -lijm op basis van MS-polymeer op de markt gebracht. Een breed pakket elastische afdichtings kit werd voorzien van KOMO keur. Daarmee was Bloem Sealants voorloper en voorvechter van een onafhankelijke kwaliteitskeuring. Klanten kunnen door KOMO keur immers rekenen op een toegezegde kwaliteit omdat er externe controle op het productieproces plaatsvindt. Ondanks de recent ingevoerde CE verplichting voor elastische kitten houdt Bloem Sealants aan KOMO vast.   

In 2009 volgde de verhuizing naar een nieuw efficiënt hoofdkantoor en centraal magazijn op bedrijventerrrein Westvlietweg. Opnieuw een grote verbetering, vooral vanwege de ruimte en bereikbaarheid. Ondanks de bouwcrisis bleef het Bloem Sealants in de daarop volgende jaren behoorlijk voor de wind gaan. Sommige klanten hielden helaas gedwongen op te bestaan, maar de meesten bleven het advies van Bloem Sealants trouw. Vrijwel zeker door de gedurende vele jaren opgebouwde goede relatie door onze adviseurs.Tegen de stroom in werd geïnvesteerd in nieuwe medewerkers en de ontwikkeling van kwaliteitsproducten.

Vooral daardoor staat het familiebedrijf er aan de vooravond van de verwachte economische opleving stevig voor. Een team van ervaren adviserende specialisten staat u nu en in de toekomst graag met professionele advies terzijde.
0 Producten