Blog & Oplossingen

Hoe voorkom ik vochtproblemen?

  • Geplaatst op
Hoe voorkom ik vochtproblemen?

Vochtproblemen zijn voor veel huishoudens een groot probleem. Hoewel vochtproblemen vaker voorkomen in oude huizen, kunnen nieuwe huizen ook last krijgen van vochtoverlast. In sommige gevallen kan de overlast snel worden opgelost, terwijl er in andere gevallen meer gedaan moet worden om de vochtoverlast een halt toe te roepen. In dit artikel besteden we aandacht aan het voorkomen van verschillende soorten vochtproblemen en het bestrijden van de symptomen van vochtproblemen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan schimmel in de badkamer.

Impregeneren, wat is het nu eigenlijk?

  • Geplaatst op
Impregeneren, wat is het nu eigenlijk?

Impregneren, wat is dit nu eigenlijk? De Dikke van Dale schrijft hierover het volgende: iets met een chemische stof doordrenken om het waterdicht, onbrandbaar enz. te maken.

Nu komen we met deze informatie al een stuk verder, echter weten we nog niet wat nu de werkzame stoffen zijn, hoe het aangebracht moet worden en wanneer het nodig is om iets nu te impregneren.

Tips bij schimmel op de muur

  • Geplaatst op
Tips bij schimmel op de muur

In het vorige artikel op Renovatiecenter.nl hebben we besproken wat de oorzaken zijn van schimmel in huis en in de badkamer. In dit artikel nemen we u graag mee in een aantal tips om schimmel te verwijderen. Bij deze tips worden de schimmelbestrijdingsproducten van Renovatiecenter meegenomen. Mocht u naar aanleiding van dit artikel vragen hebben, dan helpt de klantenservice van Renovatiecenter u graag verder.

Oorzaken zwarte schimmel

  • Geplaatst op
Oorzaken zwarte schimmel

Schimmel in huis is vervelend en onhygiënisch. Daarbij is zwarte schimmel erg hardnekkig als het zich voordoet op plekken waar de omstandigheden goed zijn voor de schimmel. Het verwijderen van de schimmel is daarmee soms lastig. Toch zijn er verschillende manieren om uw woning te verlossen van zwarte schimmel. Hierbij is het allereerst belangrijk om naar de oorzaken van (zwarte) schimmel in huis te kijken. In dit artikelen nemen we de verschillende oorzaken onder de loep.