Betonvloer impregneren. Behandelen van beton middels impregnatie.

Betonvloer impregneren

Het impregneren van een betonvloer kunt u zowel bij een bestaande als een nieuwe betonvloer doen.

Het impregneren van een betonvloer is vaak stukken voordeliger dan het coaten van een betonvloer. Een betonvloer impregneren is in feite niets anders dan het aanbrengen van een beschermende, nagenoeg onzichtbare laag, op de betonvloer. Deze laag zal in de betonvloer trekken en zo de betonvloer beschermen.

Een betonvloer coaten is iets heel anders, dan brengt u namelijk een laag (een coating) aan op de beton. Een coating heeft als nadeel dat hij onderhevig is aan slijtage en dat deze kan gaan bladderen, schilferen, loskomen, etc. van de betonvloer. Een groot verschil tussen het impregneren van een betonvloer en het coaten van een betonvloer is dat een impregneermiddel echt in de beton trekt waardoor deze harder wordt en dus krasbestendiger. Na het impregneren van een betonvloer blijft de vloer dan ook veel langer mooi.

Voorbereidingen voor het impregneren van uw betonvloer

Voordat u kunt beginnen aan het impregneren van een betonvloer dient u een aantal zaken te controleren en indien van toepassing op te lossen:

  1. 1. Uw betonvloer dient gereinigd te zijn, anders heeft impregneren van de betonvloer weinig zin. Het impregneermiddel trekt dan namelijk enkel in de vervuiling en kan niet bij het daadwerkelijk betonoppervlak komen. Restanten (bijv. tenside), vooraf verwijderen. Deze kunnen anders de werking van het product nadelig beïnvloeden. Voorwaarden voor een optimale impregnerende werking is de opname van het middel. Dit is weer afhankelijk van het poriën volume van de te behandelen ondergrond alsmede het vochtgehalte. Daarom moet de ondergrond zo droog mogelijk zijn. Reinigen kan bijvoorbeeld met Remmers Clean SL.

    Het moet uitgesloten zijn dat water en daarin opgeloste zouten achter de behandelde zone kunnen komen. Hoge zoutconcentraties kunnen leiden tot schade, welke door een behandeling met Funcosil OFS niet kunnen worden voorkomen. Vloeren mogen niet behandeld zijn met washoudende producten.

  2. 2. Bij schade dient een betonvloer eerste gerepareerd te worden voordat deze geïmpregneerd kan worden. Indien er grote gaten en/of scheuren in de betonvloer aanwezig zijn is het van belang deze eerst te repareren. Voor het repareren van beton, verkopen wij betonreparatiemortels.


Voordelen betonvloer impregneren

Het impregneren van uw betonvloer heeft de volgende voordelen:

- Uw betonvloer krijgt een mooier uiterlijk
- De slijtage van uw betonvloer zal veel minder snel gaan
- Na het impregneren van uw betonvloer is uw vloer olie-, vet-, water- en vuilbekkend
- Uw betonvloer blijft veel langer mooi
- Reiniging en onderhouden van uw vloer is na impregneren veel gemakkelijker
- Het voorkomt mos -en algengroei op uw betonvloer

Zelf betonvloer impregneren

Het impregneren van een betonvloer kunt u gemakkelijk zelf doen. Als u de gebruiksaanwijzing van onze producten volgt kan het impregneren van een betonvloer nagenoeg niet misgaan. U bespaart veel kosten in verband met de uitgespaarde arbeidsuren. Bovendien kunt u zelf de gewenste kwaliteit van het beton impregneermiddel kiezen.

Remmers betonvloer impregneermiddelen zijn op waterbasis, kleurloos, milieuvriendelijk. Bovendien kunt u uw betonvloer gemakkelijk impregneren door het gebruik van een roller of voor de grote oppervlakten een lage drukspuit. Onze impregneermiddelen zijn te gebruiken op alle soorten beton. Het is dus mogelijk om zowel oude als nieuwe betonvloeren te impregneren.

Let op! Wij adviseren u om vooraf een proef op te zetten. De verbruikshoeveelheden kunnen zo exact worden vastgesteld aan een proefvlak van 1 tot 2 m2. Op dit vlak kan ook de effectiviteit en de optische uitstraling van de behandeling getest en gecontroleerd worden. Dit is ook aan te bevelen op ondergronden welke in het verleden reeds met andere producten behandeld zijn.


Stappenplan betonvloer impregneren

Om een goed resultaat te bereiken, dient u onderstaande stappen in acht te nemen:

  1. 1. Ondergrond in juiste staat brengen (zie “voorbereidingen voor het impregneren van uw betonvloer”).

  2. 2. Breng genoeg impregneermiddel op de gehele vloer aan. Nadat het impregneermiddel volledig in de ondergrond is opgenomen, herhaalt u de behandeling nog één- of tweemaal nat-in-nat herhalen.

  3. 3. Het impregneermiddel wordt op wanden druk loos en vloeiend aangebracht. Zorg er genoeg impregneermiddel op de gehele wand wordt aangebracht. Nadat het middel in de ondergrond is opgenomen, wordt de behandeling herhaald. Alle vlakken nadien afnemen met een wisser. Om fouten te vermijden is het aan te raden de te behandelen wand in vlakken in te delen en in gedeelten te behandelen zonder onderbreking.

  4. 4. Gereedschap dat u nodig heeft is een lagedrukspuit, MV2-pomp, kwast en een verfroller.

    Opmerking: Er zijn materialen welke door de impregneren iets donkerder kunnen worden, wij adviseren dan ook altijd een proef op te zetten. Bij verwerking op vloeren is het belangrijk er op te letten dat er geen materiaaloverschot op het oppervlak zichtbaar blijft. Materiaaloverschot dient met een rubber vloertrekker of niet pluizende doeken verwijderd te worden. Ongelijkmatige verbruikshoeveelheden, tocht en grote temperatuurverschillen op de ondergrond kunnen leiden tot een ongelijke optische uitstraling van het oppervlakte. Op aaneengesloten vlakken alleen materialen met hetzelfde chargenummer verwerken.


Eigenschappen betonvloer impregneermiddel

- Versterkt en verhardt het oppervlakte van uw betonvloer
- Bij nieuwe betonvloeren zullen deze gelijkmatig uitharden en haarscheuren voorkomen
- Verhoogd de levensduur van uw betonvloer
- Voorkomt mos en algengroei op uw betonvloer buiten
- Voorkomt vorstschade bij uw betonvloer buiten
- Voorkomt betonrot en verstoffing van uw betonvloer
- Water gedragen impregneermiddel voor uw betonvloer
- Niet giftig, mens- en milieuvriendelijk

Met Remmers impregneermiddel kunt u de volgende betonvloeren impregneren:

- Nieuwe en bestaande (gevlinderde) betonvloeren zowel binnen als buiten, welke niet zijn voorzien van een zgn. “curing compound”
- Vloeren in keukens en restaurants van o.a. natuursteen ter voorkoming van indringing van vuil (olie, vet, huishoudmiddelen)
- Betontegels evenals betonbestrating, zowel binnen als buiten


Bestel impregneermiddel voor uw betonvloer

Als u op zoek bent naar een impregneermiddel voor uw betonvloer overweeg dan het gebruik van onze producten. Bij vragen kunt u altijd bij ons terecht. Ophalen in onze fysieke winkel (als zakelijke gebruiker) is ook mogelijk.

11 Producten
Gevelprof Gevelprof Impregneerprotector
€19,95 €14,95
-25%

Gevelprof Gevelprof Impregneerprotector

Meest gebruikte beschermingsmiddel bij het impregneren i.p.v. afplakken of insoppen.

Wykamol Enviroseal impregneermiddel op waterbasis
€48,95 €39,95
-18%

Wykamol Enviroseal impregneermiddel op waterbasis

Wykamol Enviroseal is een top kwaliteit impregneervloeistof op waterbasis voor o.a. gebakken steen, natuursteen, kalkzandsteen, beton, pleisterwerk,. Productgarantie 15 jaar. Beschikbaar in 5, 10 en 25 l...

Gevelprof Professionele lagedrukspuit Matabi Polita
€41,00 €25,00
-39%

Gevelprof Professionele lagedrukspuit Matabi Polita

Professionele lagedrukspuit 5 liter tegen een zeer aantrekkelijke prijs

Gevelprof WA-Plus
€129,95 €119,95
-8%

Gevelprof WA-Plus

Gevelprof WA-PLUS is een watergedragen impregneermiddel met spanningverlager en een werkzame vaste-stofgehalte van ca. 10% die tenminste 15 jaar een duurzame werking heeft. Beschikbaar in 25 liter verpakking.

Gevelprof Semi-Permanente Anti-Graffiti coating 5L
€69,95 €59,95
-14%

Gevelprof Semi-Permanente Anti-Graffiti coating 5L

Gevelprof Semi-permanente Anti-Graffiti is door de professionals het meest gebruikte product ter bescherming van graffiti.

Remmers Funcosil IC
€300,00 €247,00
-18%

Remmers Funcosil IC

Remmers Funcosil IC is een oplosmiddelvrije impregneercrème op silaanbasis met 80% effectieve werkzame stof

Remmers Funcosil C40
€189,95 €179,95
-5%

Remmers Funcosil C40

Remmers Funcosil C40 is een hydrofoberende impregneercrème voor gecarbonateerd oud beton op basis van silaan

Remmers Funcosil BI
€100,00 €89,95
-10%

Remmers Funcosil BI

Remmers Funcosil BI is een kleurloze hydrofoberende impregnering voor beton op basis van oplosmiddelen.

Remmers Hydro AG
€130,00 €119,95
-8%

Remmers Hydro AG

Remmers Hydro AG is een kwalitatief hoogwaardige semi-permanente antigraffi-impregnering op waterbasis

Remmers Funcosil OFS
€35,00 €29,95
-14%

Remmers Funcosil OFS

Remmers Funcosil OFS is een milieuvriendelijke impregneervloeistof op waterbasis die uitermate geschikt is voor vloeren binnen en buiten. Olie-, vet-, water- en vuilwerende eigenschappen. Beschikbaar in 1, 5 en 30 Liter verpakking.

Remmers Silaan 100
€449,95

Remmers Silaan 100

Kleurloos conserveren, impregneren van beton in de wegenbouw conform RWS-aanbeveling en EN 1504-2