Impregneermiddelen

Binnen deze categorie van Renovatiecenter.nl vindt u impregneermiddelen die geschikt zijn voor gevels, buitenmuren, binnenmuren, baksteen, beton en andere materialen. Met impregneren maakt u uw muren bestand tegen vocht en andere invloeden. De buitenmuren van uw huis, kantoor of garage zijn waarschijnlijk gemaakt van een robuust materiaal, maar dit maakt de muren niet onaantastbaar. Door de muren te beschermen met impregneermiddel, voorkomt u optrekkend vocht en daarmee vochtproblemen aan de binnenzijde van de muur.


Waarom impregneren?

Muren en gevels staan bloot aan diverse invloeden. Deze omstandigheden kunnen op sommige momenten zelfs extreme vormen aannemen. Wanneer er dagenlang slagregen tegen de muur klettert, dan is de kans aanwezig dat de muren zich volzuigen met vocht en daarmee de binnenmuur ruïneren. Bovendien zal een verhoogde vochtigheid van de muur de kans op schimmels groter maken. Hoewel we bij Renovatiecenter voldoende middelen hebben om schimmels te verwijderen, zit u niet te wachten op het moment dat schimmels voet aan de grond krijgen in uw huis. Daarom (en om andere vochtproblemen te voorkomen) is het belangrijk om uw muur te impregneren. Dit kan met de impregneermiddelen op deze pagina.
 

Impregneren, doe het zelf

Impregneren is een belangrijke klus. Toch kunt u dit zelf doen en daarmee veel geld besparen. Met de producten van Renovatiecenter.nl kunt u verschillende soorten muren impregneren tegen vocht. De volgende artikelen heb je sowieso nodig om zelf uw gevel te impregneren:

 • - Een trap of steiger
  Om veilig te impregneren is een steiger vaak nodig. De muur is vaak hoger dan u zelf kunt reiken en daarmee is het belangrijk om veilig te werk te gaan.
 • - Afplak- en afdekmateriaal
  Impregneermiddelen zijn vrij agressief en daarmee is het belangrijk om te voorkomen dat het middel op je vensterbank komt of op andere plekken waar je de impregneermiddelen niet wilt hebben. De materialen kunt u ook bij Renovatiecenter.nl kopen
 • - Beschermende kleding
  Om dezelfde reden als hierboven genoemd is, is het belangrijk om uzelf te beschermen tegen de middelen. Ook deze persoonlijke beschermingsmiddelen kunt u bij Renovatiecenter.nl krijgen.
 • - Impregneermiddel
  Om te impregneren heeft u impregneermiddel nodig. De impregneermiddelen van Renovatiecenter zijn geschikt voor verschillende materialen en daarmee kunnen ze uw muren beschermen tegen verschillende invloeden. We helpen u graag verder met het kiezen van de juiste impregneermiddelen om vochtproblemen te voorkomen.

Verder is het belangrijk om een bepaald stappenplan te volgen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan:

 • - Het schoonmaken van de gevel. Het impregneermiddel dekt de buitenmuur af en daarmee wilt u geen vuil tussen de gevel en het impregneermiddel. Sommige soorten vuil kunnen de buitenmuur immers nog steeds aantasten. Dit zou zonden zijn.
 • - Maak de omgeving en uzelf klaar voor het impregneren van de buitenmuur. Trek beschermende kleding aan en leg het afdekmateriaal op de juiste plek.
 • - Vul de drukspuit met de impregneermiddelen en breng het aan op de buitenmuur. Kies voor een bepaalde systematiek zodat u zeker weet dat u alle hoekjes en gaatjes heeft behandeld.

Buitenmuur impregneren

De meeste mensen kiezen er in eerste instantie voor om hun buitenmuur te impregneren. Dit omvat het grootste gedeelte van het huis en voorkomt optrekkend vocht in de binnenmuur. Zoals hierboven al genoemd is, is het vrij eenvoudig om zelf uw buitenmuur te impregneren. Het levert u veel gemakken op in de toekomst en u beschermt er uw buitenmuur en binnenmuur mee. Mocht u vragen hebben over de werkwijze van buitenmuren impregneren, neem dan vrijblijvend contact op.
 

Andere oppervlakken impregneren

Hoewel veel mensen alleen kiezen voor het impregneren van de buitenmuur, is het ook mogelijk om andere oppervlakken te impregneren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan dakpannen en terras. Ook hierbij is het er in eerste instantie het doel om vocht buiten de deur te houden. Voor deze oppervlakken vindt u ook de juiste producten bij Renovatiecenter.nl.

23 Producten
Gevelprof Gevelprof Impregneerprotector
€19,95 €9,95
-50%

Gevelprof Gevelprof Impregneerprotector

Meest gebruikte beschermingsmiddel bij het impregneren i.p.v. afplakken of insoppen.

Gevelprof nr 1 textiel protector
€24,95 €21,95
-12%

Gevelprof nr 1 textiel protector

Gevelprof nr 1 textiel protector. Voor het waterdicht en vuilafstotend maken van allerlei soorten textiel – cabrioletkap, tent, bootkap, bankstel, zonwering, parasol, kleding, bootkussens, etc. –

Wykamol Enviroseal impregneermiddel op waterbasis
€48,95 €39,95
-18%

Wykamol Enviroseal impregneermiddel op waterbasis

Wykamol Enviroseal is een top kwaliteit impregneervloeistof op waterbasis voor o.a. gebakken steen, natuursteen, kalkzandsteen, beton, pleisterwerk,. Productgarantie 15 jaar. Beschikbaar in 5, 10 en 25 l...

Gevelprof Professionele lagedrukspuit Matabi Polita
€41,00 €27,50
-33%

Gevelprof Professionele lagedrukspuit Matabi Polita

Professionele lagedrukspuit 5 liter tegen een zeer aantrekkelijke prijs

Gevelprof Gevelcrème
€249,95 €229,95
-8%

Gevelprof Gevelcrème

De Gevelprof Gevel-Impregneercrème is speciaal voor metselwerk die zeer gemakkelijk met een blokkwast of roller aangebracht kan worden en heeft een duurzaamheid van tenminste 15 jaar. Verkrijgbaar in 15 liter verpakkingen.

Gevelprof OH-S
€289,95

Gevelprof OH-S

Voor het impregneren en verstevigen van bestaande poreuze ondergronden, gebakken steen, kalkzandsteen, beton, MBI betonsteen, pleisterwerk en gasbeton

Gevelprof WA-Plus
€129,95 €119,95
-8%

Gevelprof WA-Plus

Gevelprof WA-PLUS is een watergedragen impregneermiddel met spanningverlager en een werkzame vaste-stofgehalte van ca. 10% die tenminste 15 jaar een duurzame werking heeft. Beschikbaar in 25 liter verpakking.

Gevelprof WA-8 Impregneermiddel op waterbasis
€39,95 €29,95
-25%

Gevelprof WA-8 Impregneermiddel op waterbasis

GEVELPROF WA-8 is de meest verkochte impregneervloeistof op waterbasis voor o.a. gebakken steen, natuursteen, kalkzandsteen, beton, pleisterwerk en gasbeton. Productgarantie 10 jaar. Beschikbaar in 5, 10 en 25 Liter verpakking

Gevelprof Semi-Permanente Anti-Graffiti coating 5L
€69,95 €59,95
-14%

Gevelprof Semi-Permanente Anti-Graffiti coating 5L

Gevelprof Semi-permanente Anti-Graffiti is door de professionals het meest gebruikte product ter bescherming van graffiti.

Remmers Funcosil WS
€75,00 €64,95
-13%

Remmers Funcosil WS

Remmers Funcosil WS is een hoogwaardige, hydrofoberende impregnering op silaan-/siloxaanbasis in emulsievorm

Remmers Funcosil SE
€149,95 €138,95
-7%

Remmers Funcosil SE

Remmers Funcosil SE is een watergedragen hydrofoberende impregnering op basis van alkylalkoxysilaan in emulsievorm

Remmers Funcosil FC
€45,00 €33,95
-25%

Remmers Funcosil FC

Remmers Funcosil FC is een hydrofoberende impregnering in crèmevorm op silaanbasis van zeer hoge kwaliteit

Remmers Gevelcreme 25
€130,00 €99,95
-23%

Remmers Gevelcreme 25

Remmers gevelcreme 25 is een hydrofoberende impregneercrème op basis van silaan/siloxaan in emulsievorm om op een professionele manier uw metselwerk / gevels water en vuilafstotend te maken.

Remmers Funcosil IC
€300,00 €247,00
-18%

Remmers Funcosil IC

Remmers Funcosil IC is een oplosmiddelvrije impregneercrème op silaanbasis met 80% effectieve werkzame stof

Remmers Funcosil C40
€189,95 €179,95
-5%

Remmers Funcosil C40

Remmers Funcosil C40 is een hydrofoberende impregneercrème voor gecarbonateerd oud beton op basis van silaan

Remmers Funcosil SNL
€39,95 €29,95
-25%

Remmers Funcosil SNL

Kleurloze, hydrofoberende impregnering op silaan-/siloxaanbasis met een reukarm oplosmiddel

Remmers Funcosil SN
€120,00 €108,95
-9%

Remmers Funcosil SN

Remmers Funcosil SN is een kleurloze, hydrofoberende impregnering op silaan-/siloxaanbasis, speciaal voor bouwdelen met aansluitingen op oplosmiddelgevoelige delen of ondergronden zoals bijvoorbeeld bitumen

Remmers Funcosil SL
€94,95

Remmers Funcosil SL

Remmers Funcosil SL is een kleurloze hydrofoberende impregnering voor beton en natuursteen.

Remmers Funcosil AS
€120,00 €99,95
-17%

Remmers Funcosil AS

Remmers Funcosil AS is een hydrofoberende impregnering op siloxaan-/acrylaatbasis, kleurintensiverend, “verdiepend” en ondergrondverstevigend

Remmers Funcosil BI
€100,00 €89,95
-10%

Remmers Funcosil BI

Remmers Funcosil BI is een kleurloze hydrofoberende impregnering voor beton op basis van oplosmiddelen.

Remmers Funcosil OFS
€35,00 €29,95
-14%

Remmers Funcosil OFS

Remmers Funcosil OFS is een milieuvriendelijke impregneervloeistof op waterbasis die uitermate geschikt is voor vloeren binnen en buiten. Olie-, vet-, water- en vuilwerende eigenschappen. Beschikbaar in 1, 5 en 30 Liter verpakking.

Remmers Silaan 100
€449,95

Remmers Silaan 100

Kleurloos conserveren, impregneren van beton in de wegenbouw conform RWS-aanbeveling en EN 1504-2