Blog & Oplossingen

Een gevel vochtwerend maken

  • Geplaatst op
Een gevel vochtwerend maken

Het poreuze gesteente van gevels is kwetsbaar voor water en de opgeloste stoffen die in water zitten. Daarom is het belangrijk om de toegang van water tot de muur te blokkeren. Dit kan door de buitenmuren te impregneren. Renovatiecenter heeft hier de juiste producten voor in huis. Op die manier voorkomt u onder andere vloeistof indringing en betonrot.

Injecteren tegen vocht

  • Geplaatst op
Injecteren tegen vocht

Veel woningen hebben er last van en het is een vervelend probleem. Vocht in huis kan namelijk voor een hoop nadelige gevolgen zorgen en het verstandigste is dan ook om snel te reageren op deze vochtproblemen. Vochtoverlast wordt namelijk in de meeste gevallen veroorzaakt door optrekkend vocht. De muurstenen zijn namelijk poreus en bevatten een zuigende werking. Dit betekent dat wanneer de onderste stenen bloot worden gesteld aan vocht, door weersomstandigheden of een vochtige grond, dan kan dit vocht zich langzaam maar zeker naar boven verplaatsen en uiteindelijk naar de binnenmuur trekken.

Vochtige binnenmuren, hoe kom ik ervan af?

  • Geplaatst op
Vochtige binnenmuren, hoe kom ik ervan af?

In de vorige blog hebben we aandacht besteed aan vochtproblemen in het algemeen en de oorzaken van vochtoverlast. In de dit artikel gaan we specifiek in op vochtige binnenmuren. De oorzaken laten we hierbij achterwege, we kijken meer naar de oplossingen om vochtige binnenmuren te behandelen en de symptomen te bestrijden.