Buitenmuur impregneren

Uw buitenmuur of gevel staat dagelijks bloot aan weersinvloeden. Dit betekent dat wind en regen iedere dag vrij spel hebben om invloed te hebben op de buitenmuur. Omdat de muur vaak gebouwd is van bakstenen en voegen van mortel, is de muur poreus. Dit betekent dat het vocht op termijn kan binnendringen in de buitenmuur. Dit kan voorkomen worden door een simpele handeling: de buitenmuur impregneren. Door de buitenmuur te impregneren komt er als het ware een laagje over de stenen heen. Deze laag houdt het vocht buiten en ook zoutoplossingen die onverhoopt op de muur komen maken geen kans om de muur binnen te dringen.
 

Waarom buitenmuur impregneren?

De buitenmuur impregneren zorgt er dus voor dat het vocht geen kans heeft om de buitenmuur binnen te dringen. Maar waarom is vocht in de muur een probleem? Wel, wanneer er vocht in de muur komt, dan zal er sprake zijn van intrekkend vocht. Dit vocht kan optrekken tot de binnenmuur. Wanneer de binnenmuur vochtiger raakt, dan kan het problemen opleveren aan de binnenkant van het gebouw. Optrekkend vocht in de binnenmuur kan namelijk zorgen voor een vochtigere ruimte aan de binnenzijde en daarmee dus schimmel op de muur.
 

Hoe komt de schimmel op de muur?

De schimmel heeft vrij spel wanneer de muur vochtig is omdat schimmels goed gedijen bij een vochtige omgeving en een omgeving die warm is. Daarom komen schimmels vaak voor aan de bovenkant van een kamer (waar het over het algemeen warmer is). Ook is het direct de reden dat schimmel in de badkamer vaak voorkomt. (lees meer over schimmelbestrijding)
 

Hoe kan ik de buitenmuur impregneren?

De buitenmuur impregneren kan eenvoudig. Dit kan door de producten van Renovatiecenter.nl te gebruiken. Grofweg zijn er drie manieren om de buitenmuur te impregneren:

  • Watergedragen impregneermiddelen

Watergedragen impregneermiddelen kunnen gebruikt worden als eerste laag voor impregneren. Vaak wordt deze vorm van impregneren gebruikt bij natuursteen, kalkzandsteen en beton.

  • Oplosmiddelhoudende impregneermiddelen

Oplosmiddelhoudende impregneermiddelen zijn goed te gebruiken als de buitenmuur al eerder is geïmpregneerd. Vaak wordt deze vorm van impregneren gebruikt voor poreuze ondergronden als gebakken steen, pleisterwerk en gasbeton.

  • Crèmes
    Met crèmes kunt u eenvoudig uw buitenmuur impregneren. Wanneer u morst kunt u de impregneermiddelen gemakkelijk weg halen.


Met de verschillende producten is het vrij eenvoudig om de buitenmuur zelf te impregneren. Dit kan door de gevels af te plakken en de impregneermiddelen aan te brengen.
 

Service & contact

Wanneer u vragen heeft over het zelf impregneren van de buitenmuur, schroom dan niet om contact op te nemen met Renovatiecenter.nl. We helpen u graag verder om uw buitenmuur goed te impregneren. 

 
13 Producten
Gevelprof Gevelprof Impregneerprotector
€19,95 €14,95
-25%

Gevelprof Gevelprof Impregneerprotector

Meest gebruikte beschermingsmiddel bij het impregneren i.p.v. afplakken of insoppen.

Gevelprof Professionele lagedrukspuit Matabi Polita
€41,00 €25,00
-39%

Gevelprof Professionele lagedrukspuit Matabi Polita

Professionele lagedrukspuit 5 liter tegen een zeer aantrekkelijke prijs

Gevelprof Gevelcrème
€249,95 €229,95
-8%

Gevelprof Gevelcrème

De Gevelprof Gevel-Impregneercrème is speciaal voor metselwerk die zeer gemakkelijk met een blokkwast of roller aangebracht kan worden en heeft een duurzaamheid van tenminste 15 jaar. Verkrijgbaar in 5 en 15 liter verpakkingen

Gevelprof WA-8 Impregneermiddel op waterbasis
€44,95 €34,95
-22%

Gevelprof WA-8 Impregneermiddel op waterbasis

GEVELPROF WA-8 is de meest verkochte impregneervloeistof op waterbasis voor o.a. gebakken steen, natuursteen, kalkzandsteen, beton, pleisterwerk en gasbeton. Productgarantie 10 jaar. Beschikbaar in 5, 10 en 25 Liter verpakking

Gevelprof Semi-Permanente Anti-Graffiti coating 5L
€69,95 €59,95
-14%

Gevelprof Semi-Permanente Anti-Graffiti coating 5L

Gevelprof Semi-permanente Anti-Graffiti is door de professionals het meest gebruikte product ter bescherming van graffiti.

Remmers Funcosil WS
€75,00 €64,95
-13%

Remmers Funcosil WS

Remmers Funcosil WS is een hoogwaardige, hydrofoberende impregnering op silaan-/siloxaanbasis in emulsievorm

Remmers Funcosil SE
€149,95 €138,95
-7%

Remmers Funcosil SE

Remmers Funcosil SE is een watergedragen hydrofoberende impregnering op basis van alkylalkoxysilaan in emulsievorm

Remmers Funcosil FC
€45,00 €33,95
-25%

Remmers Funcosil FC

Remmers Funcosil FC is een hydrofoberende impregnering in crèmevorm op silaanbasis van zeer hoge kwaliteit

Remmers Gevelcreme 25
€130,00 €118,95
-9%

Remmers Gevelcreme 25

Remmers gevelcreme 25 is een hydrofoberende impregneercrème op basis van silaan/siloxaan in emulsievorm om op een professionele manier uw metselwerk / gevels water en vuilafstotend te maken.

Remmers Funcosil SNL
€39,95 €29,95
-25%

Remmers Funcosil SNL

Kleurloze, hydrofoberende impregnering op silaan-/siloxaanbasis met een reukarm oplosmiddel

Remmers Funcosil SN
€120,00 €108,95
-9%

Remmers Funcosil SN

Remmers Funcosil SN is een kleurloze, hydrofoberende impregnering op silaan-/siloxaanbasis, speciaal voor bouwdelen met aansluitingen op oplosmiddelgevoelige delen of ondergronden zoals bijvoorbeeld bitumen

Remmers Funcosil AS
€120,00 €99,95
-17%

Remmers Funcosil AS

Remmers Funcosil AS is een hydrofoberende impregnering op siloxaan-/acrylaatbasis, kleurintensiverend, “verdiepend” en ondergrondverstevigend

Remmers Hydro AG
€130,00 €119,95
-8%

Remmers Hydro AG

Remmers Hydro AG is een kwalitatief hoogwaardige semi-permanente antigraffi-impregnering op waterbasis