Menu
EUR

Schimmelbestrijding

Schimmelbestrijding middelen van Remmers; de keuze voor professionals

1 Producten
Toon:
Remmers Sporenfixeer
-11%
Remmers
Sporenfixeer
Remmers Sporenfixeer is een belangrijk bestanddeel van het Schimmel-saneersystee...
€64,95 €53,68 €57,95 €47,89
 

Schimmels in woningen vormen heden ten dage een groot probleem. Oorzaak van schimmelvorming is vooral het hoge vochtgehalte in de ondergrond respectievelijk op de wanden zelf. Naast “natte” muren als gevolg van lekkage of “optrekkend” vocht, is onvoldoende isolatie bij oudere woningen een oorzaak, met daaraan gekoppeld verandering van de ventilatie als gevolg van renovatie. In deze categorie vindt u verschillende producten ter bestrijding en voorkoming.

Bij renovatie worden vaak nieuwe ramen en deuren aangebracht zonder dat de wanden zelf voldoende worden geïsoleerd. Tevens wordt er bovendien te weinig gekeken naar ventilatie en circulatie. Dat kan ertoe leiden dat de vochtigheid, met name van en op de wanden, stijgt en als voedingsbodem gaat dienen voor schimmels. Hiervoor is het niet een direct noodzakelijk dat er sprake is van condensvorming, want de meeste schimmels hebben al genoeg aan 70% luchtvochtigheid om te groeien.

Schimmels in gebouwen, woningen, scholen, ziekenhuizen enzovoort zijn niet alleen optisch een probleem; ze kunnen ook schadelijk zijn voor de gezondheid van de bewoners en gebruikers en de oorzaak zijn van infecties, allergieën, ziektes of zelfs vergiftiging. Daarom is het aan te raden dat wanneer er sprake is van schimmelaantasting, er direct maatregelen getroffen dienen te worden om ze te verwijderen en schade te herstellen alsook de oorzaak voor deze schimmelaantasting, - groei te bestrijden.

In de meeste gevallen zijn de volgende factoren, zowel van de bewoners als bouwtechnisch gezien, verantwoordelijk voor schimmelvorming:

  • - Te hoge vochtafgifte in de woning
  • - Verkeerde ventilatie en circulatie
  • - Onvoldoende verwarming
  • - Slechte isolatie, koudebrug + condens
  • - Het minder gunstig plaatsen van wandmeubels/gordijnen
  • - Renovatie van ramen en kozijnen
  • - Vocht in het bouwmateriaal door lekkage of bij nieuwbouw onvoldoende of slecht functionerende afdichtingen, waterschade en lekke daken
Merken
Prijs
Min Max
Sluiten
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €150,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!