Menu
EUR
Graffiti verwijderen

Graffiti verwijderen

Door: Frank van den Bosch Reacties: 0

Graffiti, de kunst van de straat

 

Graffiti kan op veel manieren beschreven worden. Voor sommigen is het een kunstvorm, anderen geven er helemaal niks om er zijn ook nog mensen die er fel op tegen zijn. Graffiti is veel prominenter aanwezig in ons leven dan we soms door hebben. Of je nu over de A4 rijdt, boodschappen gaat doen bij de plaatselijke supermarkt of een avond gaat stappen. Overal kom je graffiti tegen in allerlei vormen en maten. Maar wat is graffiti nu eigenlijk en hoe verwijder je het als het op plekken zit waar je het eigenlijk niet wil hebben? Denk bijvoorbeeld aan graffiti op de muur van je huis of kantoor. Bij Renovatiecenter.nl helpen we je graag verder!

 

 

 

Graffiti, wat is het eigenlijk en waar komt het vandaan?

 

Graffiti bestaat sinds mensenheugenis. Er is bewijs dat het bijvoorbeeld al in het oude Egypte werd gebruikt om muurtekeningen/schilderingen te maken. Graffiti. Tegenwoordig zie je graffiti op bruggen, muren door de hele stad of bijvoorbeeld complete trein wagons die onder zitten. Het is een creatieve manier om jezelf uiten zoals sommige graffiti meesters het zelf noemen.

 

Nu kan je ervan houden of het niet, dat is geheel aan jou. Persoonlijk vind het erg verschillend. Het ene is mooier dan het andere. Wat mij altijd zo aanspreekt bij graffiti is dat je het ziet op plekken waar je van denkt: "Hoe komt iemand in hemelsnaam op die plek om zijn stempel te zetten op de wereld te zetten". Ook ben ik van mening dat het serieus iets moois kan zijn en een stad echt kan opknappen of een frisse blik kan geven.

 

Verder heb je ook nog de politieke kant van het hele graffiti spuiten. Een manier om leuzen te gebruiken om hun mening kracht bij te zetten. Door bepaalde partijen te provoceren of hun woede te laten zien aan de hele wereld over bepaalde regelingen of afspraken. 

 

 

 

Is er een manier om ongewenste graffiti te verwijderen?

 

Zoals eerder al genoemd kun je graffiti mooi of lelijk vinden. Sommige kunstwerken kun je waarderen en sommige niet. Voor de gene die je niet mooi vindt en die heel toevallig vervelend op bijvoorbeeld jouw garagedeur staan is er de volgende vraag. Hoe kan ik graffiti verwijderen en tegelijkertijd mijn garagedeur mooi houden?

 

Graffiti verwijderen kan op verschillende manieren en ook zijn er verschillende hulpmiddelen voor. Allereerst is het goed om jezelf af te vragen hoelang de graffiti al op de gevel zit. Dit is belangrijk als je de gevel wilt reinigen. Als het "kunstwerk" nog vrij vers is kom je vaak al een heel eind met boenen. De graffiti is dan nog niet optimaal gehecht aan de gevel of garagedeur en op dat moment is graffiti verwijderen niet heel moeilijk. Maar als het nu gaat om werken die er al langere tijd staan dan zijn er agressievere middelen nodig. Nu is het inhuren van een schoonmaakbedrijf vaak al gelijk vrij prijzig dus wil je het liever zelf doen. 

 

 Maar hoe dan? En met wat voor materialen kan ik graffiti verwijderen?

 

Je hebt tegenwoordig best wat graffiti verwijderaars. Deze gaan over het algemeen hand in hand met een impregneermiddel. Eerst impregneert u uw gevel, daarna kunt u met een kwast of een roller een laag van het anti-graffiti product aanbrengen. Dit verwijderd niet alleen de graffiti maar beschermt uw muur ook tegen toekomstige kunstenaars. Goede voorbeelden van graffiti verwijderingsproducten zijn:

 

Bij Renovatiecenter.nl vind Gevel u producten om graffiti te verwijderen in de categorie ‘reinigen’. 

Tags

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte over onze laatste acties
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €150,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!