Herstellen van scheuren in de buitengevel

  • Geplaatst op
  • Door Renovatiecenter
Herstellen van scheuren in de buitengevel

De afgelopen 5 dagen zijn we druk in de weer geweest met het scheurherstel van de kopgevel van het achterhuis. De gevel van het achterhuis is er slecht aan toe. Verroeste muurankers drukken de gevel uiteen, de oude voegen zijn verdrukt door de klimop en de kopgevel staat bijna los van de rest van het achterhuis. Naast het herstellen van scheuren zorgen de ‘wokkels’ van Thor Helical er ook voor dat de druk van de gevel herverdeeld wordt.

De afgelopen 5 dagen zijn we druk in de weer geweest met het scheurherstel van de kopgevel van het achterhuis. De gevel van het achterhuis is er slecht aan toe. Verroeste muurankers drukken de gevel uiteen, de oude voegen zijn verdrukt door de klimop en de kopgevel staat bijna los van de rest van het achterhuis. Naast het herstellen van scheuren zorgen de ‘wokkels’ van Thor Helical er ook voor dat de druk van de gevel herverdeeld wordt.


Rinus de Moedt heeft ons geholpen met de analyse en het behandelplan van de achtergevel. 98 meter uitslijpen en inbrengen van 98 meter scheurherstel-wokkels van onze partner Thor Helical . Gelukkig kregen we hulp van Jaap van der Wees. Wat een klus! Maar wel weer heel erg leuk en leerzaam. Hieronder enkele foto’s én een interessante video over het herstellen van scheuren in de gevel.
 

Foto's scheurherstel

Video scheurherstel