Menu
EUR
Hoe voorkom ik vochtproblemen?

Hoe voorkom ik vochtproblemen?

Bronnen van vochtproblemen

Grofweg herkennen we drie bronnen van vochtproblemen in huizen, garages en kantoren. Allereerst is er de mogelijkheid dat er sprake is van een dak lekkage. Het vocht sijpelt dan binnen via de lekkage in het dak en dit zorgt uiteindelijk voor vocht in huis. Vervolgens is het mogelijk dat de muren vocht opnemen door constante slagregens en daardoor vocht de muur intrekt. Als laatste kan het ook gebeuren dat u last heeft van optrekkend vocht vanuit de fundering van uw huis. Deze verschillende bronnen bespreken we in deze blog samen met u en we bieden hier passende producten bij waarmee u de problemen een halt kunt toeroepen.
 

Vochtoverlast door daklekkage

Het dak staat bloot aan verschillende invloeden. In de zomer schijnt de zon erop en ’s winters kan er tot wel dagenlang zware pakken sneeuw op het dak liggen. Dit betekent dat het dak hierop voorbereid moet zijn. Hier kunt u bij het maken van het dak al rekening mee houden. Gebruik bijvoorbeeld elastische verf die niet scheurt als de temperatuurwisselingen erg groot zijn. Ook kunt u er voor kiezen om uw dakpannen te impregneren. Zo maakt vocht geen kans om de dakpannen door te dringen en derhalve voor vochtoverlast te zorgen in uw huis.

 

Wanneer u een plat dak heeft dan zijn de zwakste gedeeltes van het dak vaak de aanhechtingen van de verschillende delen en de aanhechting met de schoorstenen en waterafvoeren. Om deze zwakke punten sterker te maken kunt u gebruik maken van vloeibaar rubber.
 

Vochtoverlast door slagregens

Wanneer de muren vocht opnemen door invloeden van het weer, dan is er sprake van doorslaand vocht. De muren zijn poreus en nemen daarom water op. Dit vocht zoekt een uitweg en vaak is dit naar binnen toe omdat de luchtvochtigheid hier lager is dan aan de buitenzijde van de muur. De luchtvochtigheid neemt daardoor toe in huis, met als gevolg dat de binnenmuur aangetast kan worden en er schimmelvorming plaats kan vinden. Door uw muren te impregneren tegen vocht, kunt u doorslaand vocht voorkomen. Bij Renovatiecenter.nl kunt u de juiste producten voor vinden om uw gevel te impregneren.

 

Optrekkend vocht

Optrekkend vocht is vocht dat via de muur naar boven trekt en daar de binnenmuur aantast en kan zorgen voor schimmelvorming. Optrekkend vocht bestrijden kunt u zelf doen. Dit kunt u doen door de muur te verzadigen zodat er geen vocht meer in de muur kan trekken. Soms is het hierbij nodig om een deel van de fundering vrij te graven.

 

Consequenties van vochtoverlast bestrijden

De consequenties van vochtoverlast zijn zeer vervelend. Zo kan de muurverf afbladderen en krijgt u vieze strepen op uw muur. Met behulp van verschillende verfsoorten van Remmers Bouwchemie kunt u uw binnenmuur weer de allure geven die het had. Verder kunt u door de verhoogde luchtvochtigheid ook problemen krijgen met schimmels. De schimmels die op dit moment al aanwezig zijn kunt u verwijderen met Schimmel Stop van Remmers. Dit is een vergelijkbaar product als de schimmel verwijderingsmiddel van HG Schimmel. Om schimmel in de toekomst te voorkomen kunt u ook gebruik maken van Remmers Schimmel protect en andere schimmel verwijderingsmiddelen.

Tags

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte over onze laatste acties
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €150,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!