Menu
EUR
Last van een vochtige kelder?

Last van een vochtige kelder?

Door: Renovatiecenter Reacties: 0

Kelder afdichting buitenzijde

Als u last heeft van een vochtige kelder, dan is het belangrijk om uw kelder vanaf de buitenzijde droog te krijgen. Hierbij is het belangrijk om allereerst belangrijk te weten waar het vocht vandaan komt en met welke waterbelasting we te maken hebben. Hierdoor kunt u een keuze maken voor het juiste afdichting systeem voor de kelder. Hieronder de vier meest voorkomende waterbelastingen voor de natte kelders.

 • – Grondvocht
 • – Water zonder al te hoge druk
 • – Tijdelijk stuwend zakwater
 • – Van buiten drukkend water


Kiesol-systeem

Wilt u uw kelder aan de buitenzijde onder maaiveld afdichten tegen water, dan is het Kiesol systeem van Remmers al vele jaren een duurzame en waterdichte oplossing. Voor elke ondergrond heeft het kiesol-syteem een toepassing. Van historische muren tot nieuwbouw wanden is er een afdichting systeem. Hieronder de uitleg van het kiesol systeem over een bestaande laag aanbrengen.
 

Nieuw over oud bitumineuze ondergrond

Wilt u over een bestaande afdichting een nieuwe bitumineuze afdichting plaatsen, dan is voor het begin van de uitvoering belangrijk om de ondergrond te controleren op de kwaliteit. Bij twijfel over de kwaliteit zal de oude laag verwijder moeten worden. Goed hechtende oude bitumen lagen, wordt geadviseerd om deze opnieuw te behandelen. U kunt dit doen door het te reinigen met een hoge druk reiniger, zodat alle stukken die slecht zijn verwijderd worden voordat de hechting aangebracht wordt. Vervolgens kunt u na het verwijderen van de oude afdichting en het reinigen van de ondergrond, starten met het aanbrengen van het Kiesol-systeem, hieronder wordt stap voor stap uitgelegd hoe dit te doen;
 

 1. 1. Grondering met kiesolKiesol wordt als grondering met een drukspuit gelijkmatig opgebracht op de ondergrond.
 2. 2. Hechtlaag met sulfatexmortel, Binnen de reactietijd van kiesol wordt de sulfatexmortel als hechtlaag met een blokkwast aangebracht.
 3. 3. Egalisering met dichtspachtel, Nat-in-nat worden alle oneffenheden en beschadigingen tot een diepte van 50mm in een bewerking met dichtspachtel geegaliseerd.
 4. 4. Kim met dichtspachtel, ook de kim(wand-fundatie aansluiting) wordt met dichtspachtel en een spaan nat in nat schuin in een hoek opgezet.
 5. 5. Hechtbrug met 1K Elastomortel, De kunstofveredelde hechtmortel 1K elastomortel wordt met spaan dun, volledig dekkend aangebracht.
 6. 6. Opzetten van de bitumen-afdichten met Prof afdichting, Na een reactie van de hechtlaag wordt Prof afdichting of een andere koude bitumen in 2 lagen aangebracht
 7. 7. Bescherming van de afdichting met een drainagemat, Na volledige doorharding en droging van het afdichtingssysteem de gehele afdichting, voordat de kelder wordt aangevuld met de remmers beschermingsmat afdekken.

Tags

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte over onze laatste acties
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €150,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!