Menu
EUR
Met goed advies de hoogte in!

Met goed advies de hoogte in!

Door: Frank van den Bosch Reacties: 0

Steigers

Je gevel impregneren, reparaties voor de 2e verdieping, kozijnen schilderen of toch is een goede schoonmaak van het gehele huis? Dat kan nog wel is lastig zijn om te bereiken. Om dit wat gemakkelijker te bereiken zijn er dan ook steigers ontwikkeld om deze problemen te tackelen. Maar wanneer koop je nu een steiger?
 

Wanneer je overweegt om een steiger aan te schaffen zullen er een hoop vragen in je opkomen:

  • Wat is de ideale hoogte en breedte voor mijn situatie?
  • Er zijn zoveel merken hoe weet ik wat goed is.
  • Waarom zou ik een steiger gebruiken in plaats van een ladder?
  • Hoe lang doe ik over het algemeen met een steiger?
  • Hoe kan ik me steiger vervoeren?
 

Al dit soort vragen gaan we beantwoorden in deze blog post. Wanneer u al deze punten doorleest hoeft niemand u te vertellen wat u nodig heeft!
 

Wat is de ideale hoogte en breedte voor mijn situatie?

Bij het bepalen van de ideale afmetingen va je toekomstige steiger is het van belang dat je weet hoe groot je werkgebied is. Vaak heb je met rolsteigers dat ze 2, 2,5 of 3 meter breed zijn. Wanneer je ze nog breder wil maken kan je meerdere steigers aan elkaar koppelen.

Wanneer je bij je eigen huis aan het werk bent is een smalle rolsteiger vaak al breed genoeg. Je wil immers niet met de halve steiger op de net geplante buxus staan. De breedste vormen komen vaker voor bij professioneel gebruik of wanneer ze meerdere diverse steigers aan elkaar gaan koppelen.


Er zijn zoveel merken hoe weet ik wat goed is?

 

Veel professioneels die zweren bij één fabrikant van steigers. Maar welke zijn er eigenlijk allemaal en waarom precies die? Wanneer je mensen hoort spreken over steigers kan het zijn dat er namen vallen zoals: Altrad, Euroscaffold, Custers, Alukro, Rhino Products en nog vele andere. Een merk als Custers bijvoorbeeld is vrij uniek in zijn werkwijze.

Dat komt bijvoorbeeld doordat je Custers nergens anders mee kunt mixen vanwege de koppelingen die alleen voor Custers producten zijn. Merken zoals Altrad & Euroscaffold kan je bijvoorbeeld combineren doordat zij een algemeen koppeling systeem hebben wat aansluit bij elkaar.

Alle merken hebben voordelen en nadelen maar ze zijn allemaal in ieder geval van goede kwaliteit. Het is vaak meer een persoonlijke kwestie wat iemand fijner vindt werken of waar ze goede verhalen van hebben gehoord.

Waarom zou ik een steiger gebruiken in plaats van een ladder?

Als je de hoogte in moet zou je denken dan kan ik net zo goed een ladder pakken toch? Het lastige met ladders is alleen dat je niet gelijk een werkplek met je meebrengt. Je kan namelijk nergens bijvoorbeeld je pot met verf kwijt, of die gereedschappen even neerleggen. Met een steiger kan dat namelijk wel en werkt dat een stuk gemakkelijker. Hiernaast is het ook nog is een stuk beter voor je lichaam want je hoeft jezelf niet in 8 bochten te werken om toch je werkzaamheden te kunnen verrichten.

Daarom zeggen wij vaak “huur of schaf een steiger aan voor deze klus”. Hier doe je voornamelijk jezelf een voordeel mee en bespaar je een hoop ellende.

  

Hoe lang doe ik over het algemeen met één steiger?

 Steigers kan je eigenlijk in heel veel verschillende prijs klasse aanschaffen. Maar alsnog blijft het vaak een flink bedrag wat je neer moet leggen voor een basis set. Nu is het mooie wel hieraan dat bijvoorbeeld aluminium steigers je hele leven mee gaan. Het is namelijk roestvrij. Zolang je de steiger netjes behandeld en goed opbergt na gebruik of in ieder geval er niet mee gaat gooien zit je voor de rest van je leven gebakken!

Zelfs met stalen steigers kan je heel lang doen. Zoals hierboven al genoemd wees er zuinig op en de rest van je leven heb je plezier van die eenmalige aanschaf!

 

Hoe kan ik me steiger vervoeren?

Het vervoer van een steiger kan nogal is voor problemen zorgen. Het zijn vaak grote lange onderdelen die je niet 1, 2, 3 in je Toyota Aygo kwijt kan. Wanneer je hem alleen voor thuis gebruik of op alleen op je werk wilt gebruiken heb je dit probleem niet. Je kan ze vaak laten bezorgen bij het gewenste adres en daar eventueel voor de rest van jouw en zijn leven laten staan.

Als dan toch vaak op locatie werkt of diverse werkplekken hebt is een aanhangwagen het makkelijkste. Door de steiger op te breken in de diverse stukken maak je het in ieder geval al wat makkelijker te vervoeren. Hiernaast heb je dan ook nog speciale steigeraanhangwagens die het al helemaal makkelijk maken!


Voor meer informatie over steigers kan je ons altijd even bellen op 071-7511788 of stuur een mailtje naar [email protected].

Ook kunt u kijken op www.steigerprof.nl voor een divers aanbod aan steigers!

Tags

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte over onze laatste acties
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €150,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!