Menu
EUR
Vochtige binnenmuren, hoe kom ik ervan af?

Vochtige binnenmuren, hoe kom ik ervan af?

Symptomen van vochtige muren

Natte binnenmuren veroorzaken schade. Zo kan de verf van de muren aangetast worden, of raakt het pleisterwerk beschadigd. Dit kan bijvoorbeeld afbrokkelen. Daarnaast zijn vochtige muren in combinatie met warme ruimtes een goed milieu voor schimmels en bacteriën. Dit betekent dat u last kan krijgen van schimmeloverlast. De bestaande schimmel kunt u verwijderen met behulp van Remmers Schimmel-Stop, een middel dat speciaal ontwikkeld is door Remmers Bouwchemie om biologische vervuiling en aantasting te bestrijden.
 

Vochtige binnenmuren voorkomen

Het voorkomen van vochtige binnenmuren kan op verschillende manieren. De juiste manier voor het bestrijden is afhankelijk van de oorzaak van de vochtige muren. Zo kunt u er voor kiezen om de buitenmuur te impregneren, kunt u de muren injecteren of kunt u kiezen voor kelderafdichting. De benodigde producten voor deze werkzaamheden vindt u bij Renovatiecenter.nl.
 

Wanneer u niet wilt kiezen voor een ingreep die de buitenmuur beïnvloedt, dan kunt u er ook voor kiezen om de binnenmuur te behandelen. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van verschillende spachtels en mortels. De speciaal ontwikkelde mortel en spachtel van Remmers is er op gericht om veel vocht te kunnen absorberen. In tijden waar de muren dus vrij vochtig zijn, absorberen de middelen veel vocht. Aan de andere kant zijn de producten ook luchtdoorlatend en daarmee kan het vocht afgevoerd worden wanneer de luchtvochtigheid van de kamer of binnenruimte weer is gedaald. Op die manier wordt de binnenmuur weer minder vochtig. Zie deze producten dan ook als een soort van barrière om vochtige binnenmuren te voorkomen. Wanneer de aanwas van vocht echter blijft, zal ook het mortel en de spachtel niet meer voldoende zijn om vochtoverlast aan de binnenmuur te voorkomen. Dan zou een maatregel als de buitenmuur impregneren of kelderafdichting toch echt nodig zijn om verder vochtoverlast te voorkomen in de toekomst.


Bekijk alle producten die uw muur kunnen beschermen tegen vochtoverlast

Tags

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte over onze laatste acties
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €150,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!