Menu
EUR
Welke muren kunnen geïmpregneerd worden?

Welke muren kunnen geïmpregneerd worden?

Bij Renovatiecenter vindt u alle benodigdheden om uw buitenmuur te impregneren tegen vocht. Op die manier houdt u water buiten de deur en voorkomt u derhalve dat u optrekkend vocht in de binnenmuren krijgt. Maar is het mogelijk om iedere soort muur te impregneren en welke producten zijn daar dan het meest geschikt voor? In dit artikel werpen we een blik op een aantal belangrijke soorten gevel die geïmpregneerd kunnen worden.
 

Beton impregneren

Om beton waterdicht te maken zijn er grofweg twee opties: 1) beton impregneren en 2) beton coaten. Het coaten van beton wordt vaak gedaan bij vloeren, denk bijvoorbeeld aan de vloer in een parkeergarage. Nadeel is alleen dat het vrij kostbaar is en dat de coating beschadigd kan raken. Bij het impregneren van beton is dit niet het geval. De impregneermiddelen trekken in het beton en maken daarmee het beton waterdicht. Wanneer u voor het eerst het beton gaat impregeneren, dan adviseren wij watergedragen hydrofrobeer middelen.
 

Gebakken steen en kalkzandsteen

Kalkzandsteen werd aan het einde van de jaren ’80 vaak gebruikt bij de bouw van huizen en kantoren. Kalkzandsteen heeft als karaktereigenschap dat het vrij poreus is. Dit betekent dus dat vocht vrij spel heeft als je de stenen niet impregneert. Dit geldt in mindere mate ook voor gebakken steen (bakstenen). Daarom is het goed om de muren van gebakken steen en kalkzandsteen te impregneren. Net als bij het beton impregneren kunt u voor het impregneren van bakstenen en kalkzandstenen, watergedragen impregneermiddelen gebruiken. Dit kan echter alleen de eerste keer. Wanneer u daarna nog eens de gevel wilt impregneren, kies dan voor oploshoudende impregneermiddelen. Deze impregneermiddelen dringen namelijk minder diep in de stenen en blijven meer op de oppervlakte. Wanneer u dus echt goed de gebakken steen en kalkzandsteen wilt impregneren, dan is het goed om in eerste instantie watergedragen impregneermiddelen te gebruiken en na verloop van tijd nog een keer een behandeling te doen met oplosmiddelhoudende impregneermiddelen.
 

Natuursteen impregneren

Wanneer u de kleur van natuursteen zo wilt houden als bij aanschaf, dan is het nodig om het natuursteen te impregneren. Door de natuursteen te impregneren met een zuiver impregneermiddel, is er in de steen geen plek meer voor water of zoutoplossingen. Dit voorkomt verkleuring van de steen. Voor het impregneren van natuursteen adviseren wij hydrofoberend te impregneren middels watergedragen impregneermiddelen. Met behulp van deze impregneermiddelen kunt u dan ook gemakkelijk uw terras impregneren, muren in de tuin impregneren of de gevelbekleding impregneren.
 

Stucwerk impregneren

Stucwerk of pleisterwerk is vrij kwetsbaar. Vocht dringt door in het pleisterwerk en met de warmte die een huis doorgaans afstoot, maakt dit de buitenmuur kwetsbaar voor mos en algengroei. Door een beschermende laag aan te leggen op het stucwerk, voorkomt u dat er vocht binnentreedt in het pleisterwerk. Stucwerk is relatief poreus en daarmee zijn oploshoudende impregneermiddelen hier een goede oplossing voor.
 

Vragen? Neem contact op!

Mocht u vragen hebben over een bepaalde muursoort die u wilt impregneren, neem dan vrijblijvend contact op. We helpen u graag verder om de juiste impregneermiddelen te kopen zodat u uw muur waterdicht kunt maken en optrekkend vocht kunt voorkomen. 

Tags

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte over onze laatste acties
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €150,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!