Menu
EUR

Optrekkend vocht

Wissen
3 Producten
Toon: Wis alle filters
Remmers Kiesol
-16%
Remmers
Kiesol
Remmers Kiesol is een oplosmiddelvrij, vloeibaar, zeer effectief verkiezelingsco...
€24,95 €20,62 €20,95 €17,31
 
Remmers Kiesol C injectiecreme
-10%
Remmers
Kiesol C injectiecreme
Remmers Kiesol C is een oplosmiddelvrije, gebruiksklare speciale injectiecrème o...
€99,95 €82,60 €89,95 €74,34
 
Remmers BSP 3 ( Boorgatenvuller )
-14%
Remmers
BSP 3 ( Boorgatenvuller )
Zeer vloeibare, minerale vul- en injectiemortel
€69,95 €57,81 €59,95 €49,55
 

Als u last heeft van optrekkend vocht dan kunt u de symptomen hiervan wegnemen op verschillende manieren. Het is echter beter om optrekkend vocht geen kans te geven. Optrekkend vocht bestrijden kan bijvoorbeeld door de muur te injecteren tegen vocht. Binnen deze categorie vindt u hier de benodigde producten voor.

Natte plekken in de muur

Als u er zelf geen last van hebt dan kent u ze waarschijnlijk wel omdat de plekken bij vrienden of familie de muur geruïneerd hebben. Optrekkend vocht is namelijk een vervelend probleem. In sommige gevallen blijft het bij vochtige plekken, maar vaak gaat het gepaard met bruine strepen of cirkels. Bovendien biedt optrekkend vocht een perfecte basis voor zwarte schimmels die uw muur een lelijk uiterlijk geven. Het vocht in de muur is naar boven gekomen door de zuigende werking van de stenen in de muur. De stenen zijn namelijk poreus en als de onderste stenen van de muur nat worden (door bijvoorbeeld vochtige grond of vochtig weer), dan trekt het vocht langzaam door de muur naar boven of door de buitenmuur naar de binnenmuur. Dit optrekkende vocht geeft de vervelende plekken op de binnenmuur en doet het aangezicht van uw binnenmuur geen goed.

Het is betrekkelijk eenvoudig om dit optrekkende vocht een halt toe te roepen. Door de muur te injecteren met hars raken de stenen in de muur verzadigd en kan het vocht zich niet meer verplaatsen. De stenen zijn dan niet meer poreus en daarom kan het vocht niet meer optrekken naar boven of naar binnen. Het optrekkend vocht op deze manier bestrijden heeft als voordeel dat het later niet terug kan komen. Dit kan het wel als u alleen de symptomen behandeld door bijvoorbeeld de muur te verven of opnieuw te stucen.

Werkwijze muur injecteren

Als u optrekkend vocht wilt bestrijden door de muur te injecteren kunt u een professional inhuren, maar de kans is groot dat u het zelf ook kunt. U kunt allereerst een horizontale rij aan gaten boren ter hoogte van de vloer. Vervolgens kunt u deze gaten vullen met hars om zo het optrekkend vocht tegen te houden. De stenen raken namelijk verzadigd en er is geen plek meer voor vocht. Op die manier zorgt u ervoor dat uw huis er verzorgd uit blijft zien! De gaten kunt u vervolgens weer dichten met mortel of u kunt er een plint voor leggen. Zo ziet u er niets meer van dat de muren geïmpregneerd zijn!
 

Injecteren tegen vocht en andere manieren om uw muur waterdicht te maken

Injecteren tegen vocht maakt uw muur van binnenuit waterdicht. De muur raakt verzadigd door bijvoorbeeld de Epoxyhars en daarmee kan er geen vocht meer opgenomen worden door de muur. Gevolg is dus dat er geen natte plekken meer kunnen komen in de muur. In sommige gevallen kan uw muur ook van buitenaf waterdicht gemaakt worden. Hier leent vloeibaar rubber zich uitstekend voor. Dit rekbare en volledig dekkende materiaal geeft water geen kans om binnen te dringen en wordt dan ook vaak gebruikt om een dak lekkage mee te verhelpen. Toch kan het ook in sommige gevallen ingezet worden om uw muur waterdicht mee te maken.

Nooit meer optrekkend vocht

Wanneer u dus de muren impregneert tegen vocht, dan heeft u geen last meer van optrekkend vocht in uw binnenmuur en kunt u lange tijd genieten van uw interieur en met name van het stuc- of verwerk dat op de muur is aangebracht. De vochtproblemen zijn duurzaam opgelost. Mocht u vragen hebben over een van de producten van optrekkend vocht, of de werking van de hars, neem dan vrijblijvend contact op met Renovatiecenter.nl. We helpen u graag verder bij het voorkomen van optrekkend vocht.

Merken
Prijs
Min Max
Wis alle
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €150,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!