Menu
EUR
Kan ik zelf optrekkend vocht bestrijden?

Kan ik zelf optrekkend vocht bestrijden?

Door: Renovatiecenter Reacties: 0

Optrekkend vocht, menig huishouden in Nederland en Belgie hebben hier last van. Moet ik nu een specialist benaderen? of zijn er ook materialen waarmee ik dit zelf kan bestrijden? Dit zijn vragen waar de meeste mensen mee rondlopen.
 

Optrekkend vocht bestrijden met Remmers

Remmers is een fabrikant met meerwaarde en zeker voor producten om vocht te bestrijden. Al sinds 1949 zijn zij hier mee actief. Zij zijn een van de belangrijkste producenten en leveranciers op het gebied van bouw- en hout- beschermingsproducten. Voor bijna ieder probleem met vocht hebben zij de oplossing. Professionals werken veelal met de producten van Remmers en nu heeft u ook de kans om te werken met een van de meer dan 450 producten van Remmers Bouwchemie.
 

Hoe is optrekkend vocht te bestrijden

Om optrekkend vocht te bestrijden voor lange termijn, kun je de gevel of wand injecteren met bijvoorbeeld de Kiesol Creme. De Remmers Kiesol creme wordt in een voorgeboord gat h.o.h. circa 10 cm van elkaar door een lage drukspuit aangebracht, waarmee een vochtwerende laag wordt gecreëerd. Het injecteren kan vanaf de buitenkant en binnenkant van de gevel. De muur zal na het aanbrengen van de waterkerende grens hierboven weer droog worden.
 

Verwerking

Om een goed resultaat te bereiken, dient u onderstaande stappen in acht te nemen;

  • - Maak gebruik van boren ø12mm
  • - Start aan de buitenzijde van de gevel met het boren van gaten in één en dezelfde horizontale lintvoeg. De hoogte van deze horizontale voeg dient altijd onder het niveau van de houten vloer / betonvloer te liggen. Indien het maaiveld aan de hoge kant is, kan het zijn dat er minimaal graafwerk dient plaats te vinden. Vervolgens dient er circa om de 10 cm (maximaal 12 cm) een gat geboord te worden in de gehele horizontale voeg om een goede waterkerende laag te creëren.
  • - Zorg ervoor dat het boorgruis zoveel mogelijk uit het boorgat is verwijderd.
  • - Injecteer de gaten met behulp van de spuit. Doe dit zo nauwkeurig mogelijk door langzaam aan de injecteerspuit vanuit de achterkant van het boorgat naar voren te halen dit terwijl er voldoende crème wordt ingebracht.
  • - De crème zal zichzelf zowel naar links als naar rechts verspreiden in de gehele voeg. Doordat de gaten dicht bij elkaar zijn aangebracht zal de crème nu één waterschild vormen. Optrekkend- en opstijgend vocht kan nu maximaal tot aan de laag komen.
  • - Na 2 dagen mogen de boorgaten gevuld worden met een boorgatenvuller.
  • - Indien er grond is weggehaald, kan deze na het vullen van de boorgaten terug worden aangevuld. Let erop dat er in zo'n geval eerst een waterwerende laag wordt aangebracht. Deze laag dient 5 cm onder de geïnjecteerde horizontale voeg te beginnen tot ca. 5 cm boven de hoogte van de uiteindelijke maaiveldhoogte. Op die manier garandeer je vochtlekkage vanuit het maaiveld te voorkomen. Klik hier voor producten met waterwerende werking voor de buitenzijde.
 

Heeft u nog vragen, neem dan contact op met onze klantenservice, hier kunt u ook terecht als u vragen heeft over de gevolgen van optrekkend vocht zoals kringen in de muur of zwarte schimmel verwijderen.

Tags

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte over onze laatste acties
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €150,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!